{lang: 'nl'}

Op mijn Frank Zweegers Art blog heb ik regelmatig posts gehad over zelf kunstvoorwerpen maken. Op deze pagina een overzicht van de blogs die in de loop van de tijd hierover voorbij zijn gekomen!

Maak je eigen creatieve klok

Ben je je eigen saaie klok zat? Laat je creativiteit de vrije loop en maak met spullen die je waarschijnlijk nu al in huis hebt een veel leukere! Hier lees je hoe jij je eigen klok kan maken!

Zelf recycle-kunst maken

Met allerlei ouwe troep maak je zelf de mooiste dingen. Blikjes, theezakjes, plastic zakken… Hoe je daar een kunstwerk van maakt, lees je in deze post.

Collages voor dummies

Het maken van een collage is heel eenvoudig. En iedereen die vroeger een plakboek had, weet al hoe het moet. Collage-kunst is dan weer even net iets bijzonderder koek. Maar het zal je verbazen welke resultaten je kunt behalen, gewoon thuis aan de keukentafel! In deze post help ik je op weg met collages!

Je canvas klaarmaken voor acrylverf met gesso

Voordat je met acryl gaat schilderen op canvas, is het fijn als dat is voorbehandeld met gips. Het doek is dan veel egaler en de verf droogt veel mooier op. Lees mijn post over hoe je die gesso aanbrengt!

Zelf een olieverfschilderij opknappen

Restaureren van schilderijen is vakwerk. En als je een schilderij hebt van enige waarde, laat het dan vooral aan de professional over. Maar heb je gewoon een leuk schidlerijtje, en wil je dat opknappen? Dat kun je prima zelf proberen. En in deze post lees je hoe!

Een schilderij van lak voorzien

Heb je een schilderij gemaakt, dan wil je die wel graag lakken, maar graag zonder dat de verf uitloopt. Kies de juiste materialen en breng ze op de juiste manier aan. Ik leg je uit hoe een schilderij van lak voorzien!