{lang: 'nl'}

Kunstliefhebbers en mensen die in eerste instantie niets met kunst hebben kunnen niet om de opvallende kunstwerken in Amsterdam heen. In dit artikel zult u iets meer te weten komen over enkele opvallende kunstwerken. 

The more of you the more i love

Dit kunstwerk is te bewonderen in Amsterdam-Zuid. Het is een kunstwerk van Tracy Emin, ze is geboren op 3 juli 1963 in Croydon, Londen. Deze kunstenares behoort tot de Youngh British Artist. Een groepsnaam voor beeldende kunstenaars vanaf begin jaren negentig, vooral in Londen, maar ook in heel het Verenigd Koninkrijk. Haar werk is controversieel en conceptueel. Met The more of you the more i love combineert ze het privé gevoel met een openbare weergave in een eigen uitspraak die ze in roze neonletters vertaald (Neon-plastiek). Op een geheel van steen blinde gevel pronkt haar kunstwerk aan de Appollolaan 701. De eigenaren van het kantorencomplex zagen op de kunstbeurs in Basel dit kunstwerk en lieten het in 2017 op hun gevel plaatsen. 

Betonplastiek

Het Betonplastiek is een eenvoudige aanduiding van het kunstwerk dat in Amsterdam Nieuw-West staat. Het is ontworpen door de Belgische kunstenaar Joseph Ongenae (1921-1993). Het kunstwerk staat dichtbij het Velodrome Amsterdam op het Sportpark Sloten. Joseph Orgenae woonde al een aantal jaren in Amsterdam en liet zich inspireren door kunstenaar Piet Mondriaan. In het betonplastiek komt dit duidelijk naar voren. Het kunstwerk geeft het optische werk weer zoals Mondriaan dat deed. Net als de kleuren die Ongenae gebruikt die ook in Mondriaans kunstwerken elke keer terugkomen, namelijk de kleuren wit, rood, zwart, geel en blauw. Dit kunstwerk is gemaakt in 1973. 

Monument Walraven van Hall

Het monument Walraven van Hall staat in het centrum van Amsterdam en is een oorlogsmonument. De initiatiefnemers voor dit monument ter nagedachtenis aan Walraven van Hall, die verzetsman was tijdens de oorlog, zijn de huisarts Hans Weijers en medicus Loek van Buchem. Kunstenaar Fernando Sánchez Castillo maakte een bronzen geknakte boom die staat voor gevallen held. Op 3 september 2010 werd het beeld onthuld. 

Meer opvallende kunstwerken in Amsterdam: Lijst van beelden Amsterdam Centrum

Categorieën: Uncategorized