{lang: 'nl'}

Het Teylers Museum, ook in de winter een aanrader!

Het Teylers Museum in Haarlem, pakt dit najaar groot uit met 2 prachtige tentoonstellingen. 
Nog tot en met 6 januari 2019 is er een zeer fraaie tentoonstelling te zien over Leonardo da Vinci, en vanaf 2 februari 2019 tot en met 12 mei 2019 kan iedereen gaan genieten van een overzichtstentoonstelling van de botanische meesterwerken van de gebroeders Bauer. 

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci, wie heeft er niet van dit genie gehoord? Met recht wordt hij een “homo universalis” genoemd. Om al zijn kwaliteiten op te sommen zou dit artikel veel te lang maken, maar hij was onder andere een uitvinder, anatomist, kunstenaar, en filosoof. 
Het Teylers Museum belicht zijn kunstenaarschap. 
Er zijn tijdens deze tentoonstelling meer dan 30 prachtige tekeningen van zijn hand te bewonderen. Daarnaast zijn er ook tientallen werken van tijdgenoten en navolgers te zien. 
Da Vinci’s fascinatie voor anatomie wordt belicht in een speciale presentatie. 
Het gehele museum staat tot en met 6 januari 2019 in het teken van Leonardo da Vinci, 

De gebroeders Bauer

Voor het eerst is er een grote tentoonstelling te zien van de Botanische werken van de gebroeders Bauer. In Nederland zijn zij nog relatief onbekend, en dat dit onterecht is, kunt u vanaf 2 februari 2019 met eigen ogen beamen. 
Begin 19e eeuw was botanie een zeer belangrijk onderdeel van de wetenschap. De gebroeders Ferdinand en Franz Bauer brachten hoogtepunten uit de flora en fauna in kaart zoals niemand eerder dat had gedaan, zeer gedetailleerd en precies. Samen publiceerden zij tal van boeken die op deze tentoonstelling te zien zullen zijn. Deze boeken zijn uniek te noemen, aangezien er nog maar een zeer beperkt aantal van zijn bewaard. 
Behalve deze boeken zijn er een groot aantal aquarellen te bekijken, en een aantal veldtekeningen van Ferdinand. Dit kijkje in de botanische wetenschap is tot en met 12 mei 2019 te zien. 

Praktische info

Tickets voor de Leonardo da Vinci zijn alleen online te verkrijgen via de website, https://www.teylersmuseum.nl/nl/bezoek-het-museum/leonardo-da-vinci/bezoekersinformatie 

Teylers Museum: 

Spaarne 16 
2011 CH Haarlem 

www,teylersmuseum.nl

Categorieën: Uncategorized