{lang: 'nl'}

Over de hele wereld zijn verschillende Madame Tussauds musea. Prachtige beeldende kunst, waar jong en oud van kan genieten. In Nederland staat dit kunstzinnige museum in hartje Amsterdam. Diverse beroemdheden uit binnen- en buitenland zijn daar als wassen beeld te bewonderen. Fantastisch realisme is wat je ziet en ervaart. Soms moet je even met je ogen knijpen; is het nu een pop of is het echt Humberto Tan? Hij is de nieuwste aanwinst in Amsterdam en bijna niet van echt te onderscheiden.

Madam Tussauds

Productie

De eerste stap om een nieuw wassen beeld te maken, is bepalen wie ervoor in aanmerking komt. Daarna volgt er een poseersessie. Hier komt het werk van een fotograaf, beeldhouwer, kleurspecialist en kapper bij kijken. Van de beroemdheid wordt eerst een kleien figuur gemaakt, waar vervolgens door een professionele vormgieter een mal van wordt gemaakt. Een kapster zal met echt haar het kapsel vormen. Hierbij wordt werkelijk ieder haartje apart op het hoofd ingeplant. Het lichaam wordt uiteindelijk gevormd door de mal die volgegoten wordt met glasvezel. Dit hele proces neemt ongeveer drie maanden in beslag.

Magisch realisme

Beelden zijn in categorieën ingedeeld. Hierbij kun je denken aan sporters, wereldleiders, film, muziek en nog vele anderen. Een aantal beroemdheden die met hun beeld in deze categorie staan zijn: Sven Kramer, Epke Zonderland, Barack Obama, Marilyn Monroe en Lady Gaga. Het is geweldig om langs al deze beelden te lopen, en foto’s te maken van jezelf met één van deze helden. Het is alsof je je in een sprookje waant, maar omdat het zo ontzettend echt lijkt heeft het iets weg van magisch realisme.

Bezoek met groepen

Madame Tussauds is tevens geschikt voor schoolreisjes, groepsuitjes en kinderfeestjes. Een speciaal “making-of” programma, waarin verteld wordt hoe deze beeldende kunst tot stand komt, maakt het bezoek extra leuk. Kinderen zullen bovendien versteld staan van de interactieve wereld. Ze maken op een speelse manier kennis met diverse historische figuren, topartiesten, filmsterren en superhelden. Een ochtend fantastisch realisme kan prima gecombineerd worden met bijvoorbeeld in de middag nog een actief uitje, ergens in Amsterdam.

Algemene info museum

Het museum in Amsterdam heeft ruime openingstijden en is alle dagen geopend. De bereikbaarheid is prima. Kom je met de trein, dan is het ongeveer 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Uiteraard is het ook mogelijk om vanaf daar de tram te pakken. Je stapt op steenworp afstand van de ingang uit. Niet zo’n fan van openbaar vervoer? Stap lekker in je eigen auto en deel geheel je eigen tijd in. Bij de Bijenkorf is voldoende parkeergelegenheid en binnen 5 minuten lopen arriveer je bij Madame Tussauds.

Categorieën: Kunst