{lang: 'nl'}

Arqua Petrarca
Een dorpje dat zoals men dat noemt ‘een oase van kunst en cultuur’ is, is dan ook zeker het bezoeken waard. Het dorpje staat bekend om Francesco Petrarca, een zeer goede Italiaanse dichter, die zijn laatste jaren in dit karakteristieke dorpje doorbracht. De rust is overal in het dorpje te vinden. Je kunt er S. Maria Assunta, een kerk vinden met fresco’s in de venetiaans-byzantijnse stijl.
Kunstdorpje Arqua Petrarca
Massa Marittima
Een Italiaans kunstenaarsdorpje, wat bekend staat om zijn bijzondere architectuur. Je kunt er veel verschillende gebouwen bezoeken. Er is een kathedraal Duomo, wat je niet zou verwachten in zo’n klein dorpje, die stamt uit de elfde eeuw. In de dertiende eeuw is er een stuk bij aangebouwd. Ook is het dorpje historisch gezien interessant, omdat er nog veel oude muren omhoog staan.

Kunstdorpje Massa Marittima

Bussana Vecchia
Een dorpje met een geschiedenis. In 1887 werd het dorpje getroffen door een aardbeving, waardoor een groot deel van het dorpje van de kaart werd geveegd. Alleen de klokkentoren bleef staan. In de jaren 60 kwam er weer leven in het dorpje. Vele kunstenaars trokken naar Bussana Vecchia toe en zij maakten het plaatsje tot een kunstenaarsdorpje. In het dorpje is de grootste modelspoorbaan te vinden (door Giovanni, de Plastico Ferroviario). Ook zijn er veel tweedehands spullen, die overal en nergens vandaan zijn gekomen. Er is veel vrolijke en kleurrijke kunst op straat te vinden, die het dorpje een bijzondere sfeer geeft.

Kunstdorpje Bussana Vecchia
Vinci
Je hoort het al aan de naam, het is de woonplaats van Leonardo Da Vinci. Rocca Ariostea, een oud fort, is de woonplaats van deze wereldberoemde schilder, uitvinder en homo universalis. In zijn verblijf kun je allerlei tekeningen en schetsen van Da Vinci vinden. Ook is er een museum over Da Vinci te bezoeken. Je kunt zelfs het doopvont in de kerk waar Leonardo gedoopt is, nog bekijken.
Kunstdorpje Rocca Ariostea
Venetië
Geen klein dorpje, want het heeft 60.000 inwoners, maar er is veel te vinden over de Italiaanse cultuur. Piazza San Marco, een prachtig plein, vol van cultuur mag je zeker niet overslaan. Ook Palazzo Ducale, een prachtig palazzo als het gaat om de architectuur is ook een bezoekje waard. Santa Maria Gloriosa dei Frari, werd door de jaren heen een museumkerk. Het bekendste schilderij dat er hangt is: Assunta, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de overgang van de Renaissance (heel Italiaans) naar de Barok.

Kunstdorpje Venetië

Categorieën: Uncategorized