{lang: 'nl'}

Kunst is enorm diepgaand voor mij, het is een vorm om je te uiten zowel naar de buitenwereld toe als gewoon naar jezelf. Dit kan zijn door te schilderen of zelfs door foto’s te nemen. Neem nu fotografie. Fotografie is ook een ruim allesomvattend gebeuren. Je legt iets vast en iedereen maakt er zijn eigen interpretatie van en nu met onze smartphones kunnen we gewoon zoveel herinneringen vastleggen, te veel om op te noemen. Is dit het dan? Neen, voor mij gaat het nog dieper. Is kunst gewoon ook niet foto’s in je hoofd opnemen, zelf kijken en gezien willen worden? Als die gedachte als een mooi souvenir in je hoofd kan zitten, dan is er toch niets meer dat dit kan veranderen. Volgens mij is de kunst van vandaag en de periode waar we in zitten niet zozeer het belangrijkste maar wat jij als mens ermee doet en hoe jij ermee omgaat. Kunst is observeren, liefhebben en relativeren, als je dit hebt is de kunst van vandaag als herboren, ook zelfs nu we digitaal gaan.

De huidige digitale kunstperiode is hip

Iedereen weet wel dat de computer niet meer weg te denken is, wat mis ik toch de handgeschreven strips van vroeger, waarin tekenaars nog zelf alles heel gedetailleerd uitstippelden en als ze niet tevreden waren, begonnen ze gewoon opnieuw. Nu, de tijd waar wij in leven, is dit allemaal anders. De digitale art is geboren, want het in 3D printen van tekeningen, foto’s en zelfs video’s is niet meer weg te denken. Op school word je er dagelijks mee geconfronteerd en wie vooruit wil en toekomst in deze branche ziet zitten, is gewoon eerder een digitaal persoon geworden, daarmee wil ik zeggen, dat zelfs kunstenaars zich nu al laten inpalmen door de verrassende mogelijkheden die zich aanbieden. Er bestaan nu zelfs programma’s waarin jij gewoon met een digitale pen tekent. Het enige wat ik me afvraag, is of je als kunstenaar zelf nog op dezelfde manier naar kunst kijkt. Want geef nu zelf toe een handgeschreven brief is toch ook een vorm van kunst en die krijg ik graag in mijn brievenbus. We moeten meer schrijven en met schrijven bedoel ik met pen en papier, want dat is persoonlijk en komt recht uit je hart. Je ziel leg je in een handgeschreven tekst.

Digitale art kunstperiode

Digitale art kunstperiode

Kunst is verwondering.

De mooiste kunst is nog altijd de verwondering, ook al sturen wel elke dag wel een 10 tal sms-en en ben je op je laptop aan het gamen of is je kind naar muziek aan het luisteren met oortjes in. Het kan zijn dat zelfs heel het land plat ligt doordat er een stroompanne is, maar dan is er toch nog altijd de verwondering en dat is volgens mij de enige vorm van kunst die van onschatbare waarde is en waar we ons nu in bevinden. Je hebt er niet veel voor nodig, alleen maar je verbeelding en als je deze kwijt bent, dan kijk je maar even naar een kind en je zal me wel begrijpen.