{lang: 'nl'}

Een aanrader voor elke kunst- en reisliefhebber

Als kunstliefhebber is er niets leuker dan een reisje te combineren met een bezoek aan een artistiek hoogstandje. Een van de beste bestemmingen hiervoor is het paleis van Versailles. Op slechts 20 kilometer van Parijs vind je dit prachtige landgoed wat ideaal te combineren is met een reis naar de hoofdstad van Frankrijk.

Van buitenverblijf naar exorbitant paleis

Koning Lodewijk XIII gaf in 1622 opdracht om een buitenverblijf te bouwen voor de koninklijke familie. Het bescheiden nieuwe verblijf beviel zo goed, dat Lodewijk XIII hier definitief zijn intrek nam en Versailles het officiële woonverblijf van de familie werd. Het was zoon Lodewijk XIV, de Zonnekoning, die het riante paleis liet ontwerpen waar wij tegenwoordig nog steeds van genieten. Het majestueuze gebouw en de tuinen die wij kennen zijn het resultaat van zijn droom.

Het paleis van Versaille

Het paleis van Versaille

100 Hectare aan tuinen

Wist je dat de tuin van Versailles de grootste paleistuin van heel Europa is? Met maar liefst 100 hectare kan iedere liefhebber van zowel kunst als groen hier zijn hart ophalen. De tuin is aangelegd in Franse formele stijl. De kenmerkende geometrische patronen zijn over het hele landgoed doorgetrokken in de bloemperken, paden en planten. Verspreid over de tuinen tref je verscheidene fonteinen. Koning Lodewijk XIV liet de fonteinen bouwen om zijn vele gasten te vermaken.

Tuinen van het paleis van Versailles

Tuinen van het paleis van Versailles

Meer dan een paleis

Er is zoveel te zien bij het paleis van Versailles dat je zonder twijfel tenminste een hele dag uit wilt trekken voor het bezoek. Het paleis alleen al is dusdanig imposant dat je hier uren van kunt genieten. Naast het bekijken van het paleis en de tuinen vind je ook een museum in het paleis. Hier kun je de vele rijkdommen die zich in het paleis bevonden bewonderen.

Museum in het Paleis van Versailes

Museum in het Paleis van Versailes

Praktische tips voor je bezoek

Het paleis van Versailles is dusdanig groot dat je er zowel veel tijd als kilometers wilt besteden. Dankzij de eet- en drinkgelegenheden op het terrein ben je van alle gemakken voorzien om in alle rust het paleis te bezichtigen. Om alles te kunnen zien is het handig om gebruik te maken van de mogelijkheden voor vervoer over het landgoed. Er rijdt onder andere een minitreintje rond.

Categorieën: KunstMusea