{lang: 'nl'}

Voor ieder persoon heeft het begrip kunst weer een andere betekenis. Wat de een mooi vindt, is voor de ander onbegrijpelijk en moeilijk mooi te vinden. Kunst is iets wat je moet willen zien. Bestuderen van kunst, en niet alleen schilderijen, kan verhelderend werken. Soms ga je iets mooi vinden, omdat je er over hebt gepraat en er goed naar hebt gekeken. Kunstobjecten in je woning kunnen een mooie toevoeging zijn van jou woonbeleving.

Industrieel interieur

Een industrieel interieur kenmerkt zich door de minimalistische en robuuste uitstraling. Een appartement wat industrieel is ingericht heeft vaak wat kale muren om één enkel accessoire goed te laten uitkomen.
Zet in zo’n woonstijl een motorfiets uit de jaren ’30 en je hebt echt iets om naar te kijken. Omdat de industriële stijl geen prullen en poespas mag hebben is juist zo’n groot en stoer item een echte eye-catcher. Zo’n motor is altijd op de kop te tikken bij mensen die motorfreak zijn en een passie hebben voor alles wat met motorrijden heeft te maken.

Sculptuur laten maken

Wil je een uniek object in huis en heeft je woning de nodige proporties? Dan is een kunstobject laten maken een goede optie. Een bedrijf als Art & Design heeft kunstenaars en vormgevers in dienst die in opdracht prachtige stukken maken. Wat dacht je van een groot object met gekleurde grote ballen aan het plafond? Kijk voor inspiratie op de website en laat je informeren over de mogelijkheden.
Kunstveiling

Om in het bezit te komen van extreme kunst die je niet dagelijks ziet is het leuk om eens een kijkje te nemen op een on-line kunstveiling. Catawiki is zo’n website die dagelijks honderden verschillende soorten kunstvoorwerpen aanbiedt. Regelmatig is er aantrekkelijke kunst te koop van Karel Appel en Anton Heyboer. Ook kunstenaars uit het buitenland laten hun werken graag zien op deze kunstveiling.

Kunst om je over te verbazen

Extreme kunst is er door de jaren heen altijd geweest. Neem Mark Quinn’s zelfportrethoofd wat bestaat uit 4 en een halve liter van Quinn’s eigen bevroren bloed. Dat is vrij extreem.
Picasso’s stierenkop uit 1942 wat is samengesteld uit een fietszadel en stuur kun je ook wel extreem noemen. Deze kunstobjecten zullen echter nooit kunnen worden aangekocht door een particulier maar kunnen worden bekeken in een gallery of museum.

Afbeeldingsresultaat voor Marc Quinn zelfportret hoofd

Categorieën: Kunst