{lang: 'nl'}

Ben je diep van binnen een ontdekkingsreiziger, maar heb je niet de tijd noch het geld om de wereld rond te reizen? Heb je interesse in andere culturen? Ga dan in dat geval eens naar het Tropenmuseum. Het is een minder bekend museum in Amsterdam dan het Rijksmuseum, de Hermitage of het Van Gogh Museum. Toch als je tegen mensen zegt dat je naar het Tropenmuseum bent gegaan, zal je verbaasd zijn dat veel mensen het van naam kennen. Maar er nooit zijn geweest. Terwijl dit museum echt de moeite waard is om te bezoeken.

Je zult overdonderd worden met de prachtige architectuur van de centrale hal. Loop van het ene land naar het andere en ontdek verschillende culturen op één locatie. Naast dat je een ontdekkingsreis langs allerlei culturen maakt, reis je ook door de tijd. Leer de verschillende religies in India kennen, kom meer te weten over de geschiedenis van Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea en ervaar de ritmische geschiedenis van Afrika. Het Tropenmuseum staat vol kunstwerken, foto’s, voorwerpen, geluidsfragmenten en video’s omtrent verschillende landen en periodes in de geschiedenis.

Body Art en Secret Love
De tijdelijke tentoonstellingen die momenteel in het Tropenmuseum te zien zijn, is de Body Art tentoonstelling te zien van 20 maart t/m 30 augustus 2015 en de Secret Love expositie te zien van 2 mei 2015 tot en met 13 september 2015. De Body Art tentoonstelling toont foto’s en video’s van mensen over de hele wereld die hun lichaam versierd hebben met tatoeages en piercings. De ene doet het voor religieuze redenen, de andere voor schoonheid, en sommige doen het voor status. Ook kom je in de expositie verschillende voorwerpen tegen zoals maskers en kledingstukken, zoals het korset. De tentoonstelling Secret Love, gaat over het taboe in China omtrent LHBT’s. Dit is een internationale afkorting voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

 

Zielenprauw in het Tropenmuseum via Flickr Creative Commons licentie

Zielenprauw in het Tropenmuseum via Flickr met Creative Commons licentie

Categorieën: Musea