{lang: 'nl'}

Afgelopen 7 maart zijn de digitale deuren van het Mondriaan 3D museum geopend. Op www.mondriaan3d.com kunnen bezoekers op virtuele wijze een bezoek brengen aan een tentoonstelling met 12 Mondriaan werken. Dit zijn overigens niet zomaar werken van de beroemde schilder, maar ware topstukken. Mondriaan’s filosofie was dat kunst voor iedereen beschikbaar en toegankelijk moest zijn. En met dit in gedachten, hebben de bedenkers van het Mondriaan 3D museum een virtueel platform opgezet.

Interactief en sociale beleving
Als deelnemer van dit virtuele platform creëer je jouw eigen avatar die je zo kunt stijlen als jij zelf wilt. Deze avatar kun je door het museum laten lopen en zelfs even laten zitten op een bankje, om tot rust te komen. Net zoals je in een echt museum zou doen. Als je een schilderij van dichtbij wilt bekijken dan ga je er voorstaan en kun je erop klikken waardoor je een toelichting krijgt van Marty Bax, de organisator van deze 3D tentoonstelling. Mocht je het willen dan kun je ook bezoekers of gidsen aanspreken door met elkaar te chatten en als je altijd al de behoefte hebt gehad om een schilderij op z’n kop te zetten, ga dan hier gerust je gang.

Piet Mondriaan
Kunstschilder Piet Mondriaan (1878-1944) wordt gezien als de pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Zijn meest bekende werk bestaat uit horizontale en verticale lijnen en primaire kleuren. Dit typische Mondriaan kenmerk is voor veel architecten en andere kunstenaars van de toegepaste kunst een inspiratiebron.

Mondriaan via Flickr

Mondriaan via Flickr

Categorieën: KunstenaarMusea