{lang: 'nl'}

De TEFAF kunstbeurs was weer in volle gang dit jaar van 13 tot en met 22 maart 2015. The European Fine Art Fair (TEFAF) wordt al 40 jaar georganiseerd in Maastricht en is één van de exclusievere kunstevenementen ter wereld. Kunstverzamelaars en musea kunnen hier antiek vinden, schilderijen, beelden, oude en moderne kunst maar ook juwelen.

Exclusief en internationale allure
Jaarlijks trekt de beurs bijna 100.000 bezoekers. Bijna 50.000 bezoekers zijn afkomstig uit het buitenland. Dit komt erop neer dat de beurs internationale faam kent en wordt zelfs gezien als dé kunstbeurs. De mooiste en beste kunstwerken worden door 275 galerieën vanuit 20 landen gepresenteerd. Het is op deze beurs mogelijk om niet alleen prachtig klassieke -en hedendaagse kunst te bezichtigen, maar ook om deze te kopen.

Musea aankopen
Het Teylers Museum, heeft tijdens de TEFAF beurs een 19e-eeuwse aquarel van en een 16e-eeuwse tekening van een onbekende Nederlandse kunstenaar gekocht. Het Rijksmuseum, heeft op deze beurs het prachtige doek gekocht “De doorbraak van de Sint Anthonisdijk in Amsterdam, 1651” van de17de-eeuwse schilder Jan Asselijn. Het Scato Gockinga Fonds / Rijksmuseum Fonds, ING, de Turing Foundation en een anonieme schenker hebben deze aankoop mogelijk gemaakt.

 

New-TEFAF-identity

Categorieën: KunstMusea