{lang: 'nl'}

Een kunststroming dat veel invloed heeft gehad in de kunstwereld is het postmodernisme. In de jaren ’60 is deze stroming ontstaan. Het postmodernisme reikt uit tot in de architectuur, beeldhouwwerk en in de letteren zoals poëzie. Maar waar het vooral met kop en schouders bovenuit stak was in de technologie. Het postmodernisme ontstond in een periode waarin de computer en beeld technologie zowaar geboren werd. Het werd daardoor niet alleen geëxposeerd op doeken, boeken of beelden. Maar dus ook op beeld en video.

Tegenhanger van het modernisme

Het is gebaseerd als de tegenhanger van het modernisme, een kunststroming waarin het bewustzijn, orde, structuur en vooral kennis de stroming bepalen. Het postmodernisme is daarentegen alles behalve geordend. Het is eerder chaos, ontstaan vanuit de realiteit. Een realiteit waar de Modernisten uit wilden ontsnappen en de postmodernisten juist ingingen op de chaos die het leven met zich meedroeg. Postmodernisten hielden zich niet bezig met het ontsnappen uit de werkelijkheid door het bewustzijn en het onderbewustzijn op te zoeken, zoals de modernisten. Nee, de postmodernisten gingen eigenlijk een stap verder. Het is een combinatie van gebruikte stijlen en als je dit allemaal bij elkaar stopt, krijg je postmodernisme. Waar alles kan; als er chaos is dan is er chaos.

Che Guevara 1962 Andy Warhol Poster - Wapster

Che Guevara 1962 Andy Warhol Poster – Wapster

 

Categorieën: Kunst