{lang: 'nl'}

Na 10 jaar verbouwing en renovatie opende het Rijksmuseum op 13 april 2013 opnieuw haar duren. Het bezoekersaantal is sindsdien sterk toegenomen. Onlangs ontving het museum zijn 4.000.000ste bezoeker sinds de heropening in april 2013. De verwachting is dat het bezoekersaantal alleen nog maar gaat stijgen. Over 3 weken opent namelijk de geheel vernieuwde Philipsvleugel zijn deuren voor het publiek. Deze tentoonstellingsvleugel kan jaarlijks 1.000.000 bezoekers ontvangen.


De Philipsvleugel (her)opent met de Modern Times Fotografie tentoonstelling. Deze tentoonstelling bevat foto’s uit de 20e eeuw die het Rijksmuseum uit eigen collectie presenteert. Totaal gaat het om ruim 400 foto’s die de ontwikkelingen in de fotografie tonen tijdens de vorige eeuw. Dé tentoonstelling van 2015 opent in februari. Met als naam ‘Late Rembrandt’ worden 90 werken getoond uit de laatste periode van het leven van de meester, waaronder bruiklenen uit de hele wereld.
Het nieuwe restaurant bevindt zich ook in de Philipsvleugel en opent ook op 1 november. Dit restaurant heeft een groot zonneterras aan het Museumplein. Internationale gastkoks, die een link hebben met de Nederlandse keuken, laten zich inspireren door het tal aan smaken die de Nederlandse keuken hebben beïnvloedt. Vanaf 18 oktober kan je reserveren voor het restaurant.