{lang: 'nl'}

Je kent het wel, je hangt net de telefoon op en onbewust heb je het blaadje –wat bedoeld was voor notities- onder gekrabbeld met van alles en nog wat. Ze lijken op de zelfde kunstwerkjes die je maakte tijdens je middelbare school; de doodle! Het lijkt misschien op wat simpel gekrabbel, maar het kan er behoorlijk gaaf uit zien als je een echt doodlepro bent!

Een doodle is een tekening die je onbewust maakt waarbij de focus van iemand vaak op iets anders ligt dan op de doodle zelf. Het zijn simpele tekeningen die een duidelijke betekenis hebben of juist uit abstracte vormen bestaan.

Doodlen is een hele leuke manier van zelfexpressie. Doordat iedereen kan doodlen is het vaak een vorm van kunst die onderschat wordt. Daarom stel ik graag deze twee doodle professionals aan je voor!

Schermafbeelding 2014-09-15 om 13.00.09

Fred Blunt: Zijn werk is vaak geïnspireerd door The Muppets en andere cartoons zoals de Flintstones. Zijn stijl is te herkennen aan zijn schattige karakters die je terug brengen naar je jeugd.

Schermafbeelding 2014-09-15 om 13.05.43

Paperchap: een Engelse kunstenaar waar weinig over bekend is maar doodles maakt die iedereen wel eens gemaakt heeft. Zijn doodles maakt hij namelijk op foto’s die uit de krant komen. Je kent het wel, het tekenen van een snorretje, brilletje, de bekende “I love mama”-tattoo met anker en messen met hechtingen die iedereen wel een getekend heeft op een krantenknipsel. Elke dag reist Paperchap van Shoreham By Sea naar London Victoria en terug en laat hij treinen achter met bekladderde kranten: geweldig!

Categorieën: Kunst