{lang: 'nl'}

Animatie is een bijzonder medium. Niet zelden kom je een geanimeerd filmpje tegen dat je raakt, op wat voor manier dan ook. Al is het maar in het hele kleine. Animatie raakt aan onze kinderlijke verlangens om leven te blazen in levenloze dingen. Een verlangen dat in een heel enkel geval ook echt wordt bevredigd: dan overstijgt een animatie de ontroering en de schoonheid, en is er ruimte voor pure magie. En precies dat is het geval bij Madame Tutli-Putli. Nota bene uit 2007 (wat heb ik gemist?) en gemaakt in Canada. En wat het dan precies is? Het zit hem denk ik in de ogen – zo realistisch dat het helemaal hartstikke echt wordt. Prachtig. Oja, en wat humor en vertelling betreft, zit het ook meer dan prima. Ik ben te veel aan het vertellen; je moet het met eigen ogen zien. En dat doe je hier. Zoals de Canadezen plegen te zeggen: Sit back and enjoy!