{lang: 'nl'}

Je kunt op vele manieren antropologisch onderzoek doen, maar de leukste manier levert natuurlijk mooie plaatjes op. Peter Menzel fotografeerde over de hele wereld mensen en hun boodschappen voor een week. En dat levert interessante inzichten op. Zo eten Engelsen blijkbaar alles verpakt in blauw, maken Australiërs een berg vlees en eieren soldaat, drinken ze sloten aan bier en sinaasappelsaft in Duitsland, en blijken Italianen geen spaghetti- maar broodvreters. Schrijnend zijn de foto’s uit Afrika, waar een familie het moet doen met zakken granen, één flinke fles water, en slechts een handvol vers.

Onderstaande foto is het portret uit Mongolië:

Frank Zweegers Art - portret uit Mongolië boodschappen

Kijk voor meer foto’s hier: http://world.time.com/2013/09/20/hungry-planet-what-the-world-eats/