{lang: 'nl'}

Richard Williams, geboren in maart ’33, is een Canadees-Britse animator. Hij is het meest bekend om zijn animaties in Disney’s Who Framed Roger Rabbit en The Pink Panther, maar maakte veel meer dan dat.

In 1993 kwam zijn The Thief and the Cobbler uit. Een film die een instant klassieker is geworden, maar waar bovendien 31 jaar door Williams en anderen aan gewerkt werd – de langste productietijd voor een film ooit. Nog steeds zijn sommige sequenties niet volledig uitgeanimeerd, maar het is aan editor Barrett Gillchrist te danken dat we tegenwoordig toch van de film tegenwoordig kunnen genieten.

De enorme duur van het project kwam door zowel productieproblemen als de complexiteit van de animatie. Doordat door de jaren heen vele grote animatoren betrokken raakten bij het project, heeft de film een grote rol gespeeld in het bewaren en doorgeven van belangrijke kennis aan een nieuwe generatie.

En je kijkt de volledige meer dan anderhalf uur gewoon online..! Voor iedereen die houdt van animatie, enorm de moeite waard. En je hoeft niet bijzonder op te letten, om te zien hoe de film de Disney-studio’s voor het latere Alladdin heeft ge├»nspireerd…

Enjoy!