{lang: 'nl'}

Kunst hoort bij de Amsterdamse metro. Hoewel niet iedereen de werken evenveel zal waarderen, herbergt elk (ondergronds) metrostation kunstwerken van gerenommeerd kunstenaars. Ook de nieuwe stations van de Noord-Zuidlijn zullen worden voorzien van metrokunst en vanavond worden in Pakhuis de Zwijger de ontwerpen voor kunstwerken in de stations Europaplein, de Pijp en Rokin gepresenteerd door de kunstenaars. Het is meteen het moment om stellen en je mening kenbaar maken aan de Amsterdamse kunstcommissie, die over de kunstwerken gaat. In totaal heeft de adviescommissie 23 kunstenaars geselecteerd die ontwerpen mogen. Deze commissie adviseert vervolgens het College van Burgemeester en Wethouders over de realisatie. De kunstwerken zullen in 2017 klaar moeten zijn, want dan gaat de Noord/Zuidlijn rijden.

13 maart 2013, 19.00-22.00 uur
Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam
www.dezwijger.nl