{lang: 'nl'}

In 2012 zijn hebben we weer kunnen kennismaken met een nieuwe lichting aan kersverse kunstenaars. Op alle kunstacademies van Nederland presenteerden zij zich deze zomer aan het publiek. Wat hebben deze jonge kunstenaars ons te vertellen? En op wie moeten we gaan letten de komende jaren? In een reeks posts op dit blog ga ik op onderzoek uit! Eerste stop: AHK Beeldende vorming: Myrte Prins.

Wie is Myrte Prins?

Myrte Prins (1990) ging direct na de middelbare school naar de Kunstacademie in Amsterdam. Ze maakt objectjes en tekeningen, gebruikt verschillende media en materialen en werkt aan veel tegelijk. Thematiek is steeds het verlangen naar een vroegere tijd. In haar werkt gebruikt ze veelal de verrassing die hem zit in de combinatie van verschillende gevonden voorwerpen, “[…] waardoor het aspect ‘tijd’ een rare wending krijgt. Doordat nu ook het verleden van anderen in mijn werk doorschemert, wordt het geplaatst in een vervreemdende context.”

Waarom volgen?

Het werk van Myrte is verrassend in zowel haar eenvoud als haar veelzeggendheid. De vaak geconstrueerde afbeeldingen gaan met je aan de haal en zetten je aan het werk. Waar komt het beeld vandaan? Wat wil het mij zeggen? Waar de boodschap niet eenduidig is, is deze wel voelbaar; het prikkelt en vraagt om meer.

Meer zien? Kijk op myrteprins.nl!