{lang: 'nl'}

Kunst van gerecyclede producten staat en valt bij de keuze van de juiste materialen. Hier onder heb ik een lijst gemaakt van materialen die perfect te gebruiken zijn om kunst van te creëren.

Blikjes

Een leuk idee is het om een groot aantal blikjes op te sparen. Bier, frisdrank, maakt allemaal niet uit. Je kunt bijvoorbeeld alleen de lipjes van de blikjes gebruiken.

Koffie of Thee?

Aan het draadje van de theezakjes zit meestal een papiertje met de naam van de thee en logo van het theemerk. Dit kun je verwerken in een kunstwerk door een theezakje in een beker te tekenen en het echte draadje en label erbij te plakken.

Plasticzakken

Een trend die je een paar jaar geleden zag was het hergebruiken van plasticzakken en papier shoppingbags. Je ziet het af en toe nog in de etalage. Een paspop die een jurk aan heeft gemaakt van tassen. Ook met de plastiek variant kun je je helemaal uitleven. Er zwerven er immers genoeg zakken rond.

Doppen, Kurken en Kroonkurken

Frank Zweegers - recycled art

Afbeelding bron: http://recyclingart.wordpress.com/ (Artist: Robert Bradford)

Ook doppen, kurken en kroonkurken kun je goed gebruiken om wat moois mee te fabriceren. Je kunt ook een combinatie maken. Omdat doppen verschillend in hoogte zijn, kun je er een soort landschap mee creëren.

Categorieën: Kunst