{lang: 'nl'}
Frank Zweegers - The tale of Peter rabbit

Frank Zweegers Art Blog – The tale of Peter rabbit

Peter Rabbit. Wie kent het beroemde konijntje niet? Het konijntje werd tot leven gewekt door de even beroemde schrijfster Beatrix Potter.

Voordat Beatrix Potter met Peter Rabbit begon was zij een kunstenaar die gespecialiseerd was in het schilderen van dieren, fossielen en paddenstoelen. Ze werd geroemd in de wetenschappelijke wereld voor haar levensechte werken. Ze maakte haar werken in aquarel.

De Engelse Helen Beatrix Potter werd geboren in 1866 en in 1901 werd het eerste boekje van Peter Rabbit door Potter gecreëerd en gaf het boekje zelf uit. Een jaar later werd het opgepakt door de beroemde kinderboeken uitgeverij Frederick Warne & Co.

In totaal maakte Beatrix Potter 23 boekjes tussen 1902 en 1930.

Frank-Zweegers-Hill-Top-Farm

Frank Zweegers Art Blog – Hill Top Farm

Naast het schilderen en schrijven van kinderboeken was ze sterk geïnteresseerd in het fokken van schapen. Op haar Hill Top Farm hield zij zich bezig met het fokken van het Herdwick schapenras, waar zij verschillende prijzen mee won.

Ze was dol op de omgeving van haar boerderij en kocht in de loop van de jaren verschillende boerderijen in de Lake District. Ze heeft naar haar overlijden in 1943 de huizen nagelaten aan de National Trust, die tot de dag van vandaag de boerderijen onderhoudt.

In 2006 werd er een biopic over het leven van Beatrix Potter gemaakt, met als naam Miss Potter met Renee Zellweger als Beatrix.

Zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Bron Afbeelding: http://www.cumbria-calling.com