{lang: 'nl'}

Mijn artikelen draaien in veel gevallen over kunst. Persoonlijk, één van mijn hobbies is kunstschilderen. Een heerlijke uitlaadklep. Ik sprak laatst een aantal mensen die deze blog op de voet volgen en die zelf ook graag schilderen. Daarom heb ik 5 tips opgesteld om voordelig materialen te kopen zoals, penselen, verf etc. Het kan zoals je weet prijzig uitvallen. Het is belangrijk dat je vooraf goed onderzoek doet.

Tip 1. Wees een vaste klant

Als je een vaste klant bent bij je leverancier van schilderspullen is het verstandig om eens te vragen of je korting kunt krijgen. Het werkt in het voordeel van jouw portemonnee en de winkelier weet wat hij kan verwachten en kan zo extra omzet genereren.

Tip 2. Kortingsbonnen

Ga op zoek naar kortingscodes of bonnen op internet die je kunt uitprinten. Als je al klant bent bij verschillende kunstwinkels krijg je vaak ook post door de brievenbus. Kijk goed na of er kortingsbonnen bij zitten. Het kan een hoop geld schelen.

Tip 3. Koop in grote hoeveelheden

Als je zuinig aan doet met je materiaal kun je er jaren later nog van genieten. Als je de ruimte hebt is het verstandig om in één keer een grote hoeveelheid materialen aan te schaffen en een kwantumkorting te krijgen. Als je weet wat je focus is, je specialiteit als kunstschilder weet je vaak wat je wel en niet nodig zult hebben.

Tip 4. Koop online

Online materiaal kopen kan voordelig zijn. Maar niet altijd, let daar goed op. Online betekent altijd goedkoper. Ga na of de webshop waar je wilt kopen goede commentaren krijgt op kunstfora en vergelijkingswebsites. Maar als één goede of meerdere goede webshop(s) gevonden hebt, kan het voordelig uitpakken. Als je ervaring hebt met een bepaald merk, je de kwaliteit en de normale prijs kent. Waarom zou je het dan niet voordeliger online kopen?

Je kunt als kunstschilder niet altijd op de kleintjes blijven letten. Af en toe is het natuurlijk fijn om even iets niet goedkoop maar wel leuks aan te schaffen. Soms zijn belangrijke materialen niet in de aanbieding of goedkoop verkrijgbaar. Wees op dat moment ook niet te budget gericht. Anders krijg je er wellicht later spijt van…