{lang: 'nl'}

Pixar profileert zich al jaren als één van de beste computeranimatie producenten. Hits als Toy Story en Cars maakte de studio tot een icoon.

Uiteraard zitten ze niet stil en een nieuwe Pixar film is onderweg. Het draagt de naam “Brave” en draait naar verwachting in juni 2012 in de bioscopen. Het is de dertiende speelfilm voor Pixar en heeft voor het eerst een vrouwelijke hoofdpersoon. Bovendien wordt er voor het eerst een computreranimatiefilm geco-regisseerd door een vrouw.

Het is een sprookje dat zich in Schotland afspeelt en het verhaal draait om de avontuurlijke prinses Merida. De schotse hooglanden valt onder de heerschappij van Koning Fergus en Koningin Elinor. Merida, een begaafd boogschieter brengt zonder opzet het land in gevaar. Om het recht te zetten probeert zij met de oude wijze vrouw de problemen op te lossen.

De eerste afbeeldingen van de animatie zie je hier onder. Zeer mooie warme achtergronden, vind ik, Frank Zweegers.

Frank Zweegers Art - Brave 1

Frank Zweegers Art - Brave 2

Frank Zweegers Art - Brave 3

De co-regie is in handen van Mark Andrews, die eerder genomineerd werd voor zijn korte animatie “One Man Band” en Brenda Chapman die haar sporen heeft verdient met de animatie hit “Prince of Egypt”.

Ik kijk er naar uit. De beelden die vrij gekomen zijn, maken een goede indruk. Het wordt weer volop genieten van mooie beelden.