{lang: 'nl'}

Naar mijn weten is Dr. Seuss en zijn creaties niet zo heel bekend in Nederland. Alhoewel een groot aantal mensen de film “How the Grinch Stole Christmas” hebben gezien. Maar Dr. Seuss heeft in zijn leven meer gecreëerd dan alleen The Grinch. Na de film te hebben gezien werd ik zelf nieuwsgierig naar de maker en besloot het verder uit te zoeken.

Dr. Seuss, werd geboren als Theodore Seuss Geisel. De Dr. plakte hij er in zijn studententijd voor als grap. Dr. Seuss is een kinderboekenschrijver en werd bekend met de boeken, “The Cat in the Head”en “Horton hears a Who”. Beide boeken zijn ook een aantal jaar geleden verfilmd.

Frank Zweegers - Horton Hears a Who

Frank Zweegers - Tha cat in the hat

De tekenstijl van Dr. Seuss geeft mij een echt jaren ’50 en ‘60 gevoel. Een mix tussen de Looney Tunes en de creaties van Hanna Barbera. De meeste van zijn boeken zijn rijmend geschreven. In totaal schreef Dr. Seuss tussen 1937 en 1919 maar liefst 40 boeken.

De boeken zorgde voor een revolutie in de kinderboekenwereld. Doordat de boeken van Dr. Seuss in tegenstelling tot de rest vol zaten met plottwisten en niet zoet waren.

Ondanks dat Dr. Seuss overleed in 1991 komt er dit jaar een nieuw boek uit. Het betreffen verhalen uit 1950 en 1951 die niet eerder zijn verschenen in boekvorm. Het boek draagt de titel “The Bippolo Seed and Other Lost Stories”. Het komt uit in augustus. Ik, Frank Zweegers zal het zeker kopen!