{lang: 'nl'}

Sinds een dag ben ik weer terug in Nederland, na een aantal mooie dagen in de prachtige stad Barcelona. Naast de toeristische trekpleisters, zoals Sagrada de Familia en Park Guelle kwam ik een bijzondere kunstenaar tegen. De in Barcelona geboren, Didier Lourenco. De aparte schilderstijl, maken zijn werken onderscheidend.

Didier Lourenco werd geboren in 1968 in Barcelona. Toen hij 19 werd begon hij te werken in de drukkerij van zijn vader, waar hij de kunst van de lithografie meekreeg. Hij begon te schilderen op papier en begon met zijn eerste experimenten binnen de schilderkunst.

In 1988 vond zijn eerste tentoonstelling plaats in Vilassar de Dalt. Een hoekje in de drukkerij van zijn vader diende als atelier. De hoek stond open voor andere kunstenaars. Door samen te werken met buitenlandse kunstenaars ontwikkelde hij nieuwe inzichten. Hij beschouwde deze periode als zijn echte opleiding tot kunstenaar.

In 1995, verliet Lourenco zijn hoekje in de drukkerij van zijn vader en verhuisde naar zijn eigen atelier op Premia del Mar, Barcelona. Hij zette zijn solo tentoonstellingen door, en reisden regelmatig samen met de kunstschilders Moscardo en Praga naar het Noorden van Italië.

De laatste jaren reist hij over de hele wereld en haalt inspiratie uit steden als New York, Lissabon, Parijs en Miami.

De schilderijen kenmerken zich vooral door de personages die een onderscheidende vormgeving kennen. Een bol lichaam met een langwerpig hoofd. Cartoonesk, zou ik het willen noemen.