{lang: 'nl'}

Art cars zijn al jaren een begrip. Auto’s veranderen tot kunstobjecten. Denk aan de bloemenversierde Volkswagens uit de jaren zeventig of de hondenauto uit Dumb and Dumber.

Paul Weller, die bekend is geworden met “The Jam” en “The Style Council” heeft voor het goede doel samen met Mini UK een art car ontworpen.

De roze mini met donker bruine strepen of donkerbruine mini met roze, net hoe je het ziet kom ten goede aan War Child en het Nordoff-Robbins Music Center. Het Nordhoff-Robbins Music Therapy is een center waar ze door middel van muziek ze levens willen veranderen van volwassenen en kinderen met problemen.

Frank Zweegers Art - Paul Weller Art car

Paul Weller Art car

De inspiratie voor de het ontwerp komt voort uit een modelijn waar Paul Weller aan mee werkte en waar ook de dikke zilveren lijn in het midden gebruikte.

Jochen Goller van Mini UK zegt: “Zowel Mini als Paul Weller zijn synoniem voor de Engelse Mod Scene. Daarom was Mini en Weller de ideale match voor dit project. Het creëren van deze unieke automobiel.”

Mocht je nog wat centjes over hebben, dan kun je nog een maand online bieden op de Paul Weller Mini. Wie weet cruise jij binnenkort wel in deze roze-bruine mini over de Nederlandse wegen.