{lang: 'nl'}
Frank Zweegers Art - Lego kunstenaar Nathan Sawaya

Lego kunstenaar Nathan Sawaya

Nathan Sawaya, de persoon die zijn baan als advocaat opgaf om fulltime met Lego te kunnen bouwen. Het begon al op zijn 5e, toen hij zijn eerste doosje Lego kreeg. Hij was gelijk fan, en begon met het maken van allerlei dingen, zoals een Lego-hond omdat hij geen echte had.

Frank Zweegers Art- lego kunstenaar

Foto: ‘My Boy’, uit de Agora-gallery

Tegenwoordig beschikt hij over een studio  in New York met ruim 1.5 miljoen Lego-steentjes, en heeft hij zelfs een heuse Lego-tatoeage op zijn duim. Hij maakt echt alles van Lego, op een bijzondere en speelse manier. April dit jaar was er voor het eerst een solotentoonstelling van zijn werk. Deze was in de Agora Gallery in New York.

Ten slotte nog een video van Reuters, en een interview met deze kunstenaar en zijn aparte, maar zeer interessante vorm van kunst.

Meer over Nathan Sawaya vind je op zijn website,  http://www.brickartist.com/